Συνταγές

Mπούτι κουνελιού γεμιστό


ΥΛΙΚΑ
  • 4 μπούτια κουνελιού
  • 1,5 κιλό κρεμμύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4 κολοκύθια
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
  • 400ml κρέμα γαλακτος
  • 200γρ Μπόλια χοιρινή
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε φέτες το ένα κιλό κρεμμύδια και το μαγειρεύουμε με δύο κουταλιέςελαιόλαδο και ένα κλαδακι θυμάρι για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι ναμαλακώσει το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρεμμύδι να κρυώσει. Ξεκοκκαλίζουμετα μπούτια του κουνελιού και κρατάμε τα κόκκαλα. Μετά αλατοπιπερώνουμε τα μπούτιακαι τα γεμίζουμε με το κρύο κρεμμύδι,πέρνουμε την μπόλια και την κόβουμε σετετράγωνα κομμάτια και τυλίγουμε τα μπούτια σε σχήμα μπάλας. Βάζουμε τα μπούτιαμέσα σε μικρές φόρμες έπειτα μπαίνουν μέσα σε ένα ταψί και τα σκεπάζουμε μεελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 80ο C για δύο ώρες. Παίρνουμε τα κολοκύθιακαι τα βράζουμε για πέντε λεπτά μεχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα κρυώνουμεαμέσως σε πάγο.


Για τη σάλτσα:

Πέρνουμε τα κόκκαλα του κουνελιού και τα καβουρντίζουμε μεελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το υπόλοιποκρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο. Σωτάρουμε για πέντε λεπτά και σβήνουμε με100ml λευκό κρασί. Προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουμε και το βράζουμεσε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Σουρώνουμε τα κόκκαλα και βράζουμε τον ζωμό μέχρινα μειωθεί κατά 2/3 και να πήξει η σάλτσα μας.


Για την κρέμα:

Ξεφλουδίζουμετα σκόρδα τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε την φύτρα τους και τα βράζουμε τρεις φορέςαλλάζοντας κάθε φορά το νερό τους για πιο ήπια γεύση. Βάζουμε τα σκόρδα στηνκρέμα την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και την χτυπάμε στο μπλέντερ.


Στήσιμο πιάτου:

Κόβουμε σε ροδέλες το κολοκύθι και το βάζουμε στοπιάτο σε σχήμα βεντάλιας βγάζουμε τα μπούτια κουνελιού απο το φούρνο, τααφαιρούμε από το λάδι και τα ψήνουμε στους 180ο C ­μέχρι να πάρουν χρώμα και τα προσθέτουμε πάνω στακολοκύθια. Βάζουμε την κρέμα σκορδου και τέλος την δεμένη σάλτσα πάνω από τοκουνέλι και πάνω από την κρέμα σκόρδου.

Από το σεφ Δημήτρη Κωστόπουλο του εστιατορίου Γκαλερί του Μεζέ (http://goo.gl/0pCFzF)

Προϊόν
Παρόμοιες Συνταγές
Πού θα βρείτε τα προϊόντα μας